Ventilatie

Gezonde lucht met efficiënte ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem is sinds 2006 verplicht bij nieuwbouw en grondige isolatie. Een goede ventilatie voorkomt niet alleen schimmel en vochtproblemen, die negatieve effecten hebben op uw gezondheid, maar verhindert ook muffe geuren in uw woning.

HM Technics werkt met 2 soorten ventilatiesystemen:

Bij systeem C wordt er geventileerd via natuurlijke luchttoevoer (raamroosters) en mechanische luchtafvoer (Renson healthbox). De verse lucht komt via raamroosters naar binnen in de droge ruimtes en wordt afgevoerd via luchtkanalen in de natte ruimtes. Nadeel bij dit systeem is dat er in de winter koude lucht naar binnen komt via de toevoerrooster. Voordeel bij dit systeem is dat de installatie eenvoudig is.

Bij systeem D wordt er geventileerd via mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer. Tussen de luchttoevoer- en afvoerleidingen zit ook een warmtewisselaar om de warmte van vervuilde lucht te recupereren in de verse luchttoevoer. De hoeveelheid lucht dat wordt toegevoerd zou gelijk moeten zijn aan de lucht die wordt afgevoerd. Daarom spreekt men bij dit systeem ook van een balansventilatie. Voordeel bij dit systeem is dat de warmte dankzij de warmtewisselaar wordt gerecupereerd. Nadeel is dat installatie complexer is en dus duurder maar dit wordt snel terugverdiend!

Voordelen van Ventilatie

Realisaties

Wat onze klanten zeggen...

Bekijk onze andere diensten

Zonnepanelen

Duurzame Energieoplossingen Voor Uw Woning

Lees meer

Elektriciteit en Domotica

Domotica: slim wonen, flexibel uitbreidbaar.

Lees meer